At være en del af et manuskript, som andre har skrevet

I det manuskript indgår ord som “altid” og “aldrig” samt “burde” og “skulle/skal”.

“Jeg burde også……” eller “Det er altid mig, der…….”. Det kan også være du siger/tænker: “Når bare…..så skal jeg……” eller “Det sker aldrig……”

Kender du den følelse at du lever et liv, hvor du burde være glad. Alt fungere omkring dig i dit ydre liv, men inderst inde er du ikke rigtig glad? Måske gør du alt for at gøre andre glade og måske pleaser du dem mere end du lige vil indrømme overfor dig selv – måske fordi det også er lidt skamfuldt? Du ved jo godt, at du ikke “skal” eller “burde” please, det står jo øverst på næsten enhver selvhjælpsguide. Det kan være du tænker, at når nu du gør så meget for andre, hvorfor er får du det så ikke tilbage og hvorfor bliver du ikke glad?

Når du tør være helt ærlig overfor dig selv og indrømme, at du måske lever et liv, hvor du er en del af et manuskript andre har skrevet, så er det ikke fordi du har begået en fejl eller du er forkert. Det vil blot være endnu en begrænsning, som du sætter op for dig selv.

Modpolen til begrænsning er ansvar. Du er nødt til at begynde med at tage ansvar for dig selv og dine tanker, følelser og handlinger. Begynd med at være taknemmelig for, at du har opdaget, hvorfor du ikke lever ud fra dit eget manuskript. Dernæst kan du begynde, at være det du ønsker.

Jamen hvordan? – tænker du måske og så begynder alle bekymringerne. Bekymringer er blot tanker om noget, der endnu ikke er sket, så du kan ligesågodt stoppe den der. Du behøver ikke krydse broen, før du er nået til den.

Begynd i stedet i det små. Tag pennen i din hånd og begynd at skrive dit eget manuskript. Stå stærkt i hvad du står for og stå ved dine holdinger. På den måde tager du ansvar i dit indre og så kan du handle i dit ydre.

Offentliggjort af mettewinds

Psykoterapeut og ungdomspsykiatrisk sygeplejerske. Jeg har specialiseret mig i sensitive unge mellem 18 og 35 år.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: